Snapchat’teki Mesajlar, Görüntülenmemiş Olsalar Bile Net Sohbetleri Kullanarak Nasıl Silinir?

Snapchat’i mükemmel bir sosyal medya kaynağı yapan şeylerden biri, gizliliğinizi ve içeriğinizi kontrol etme yeteneğidir. Elbette, Facebook ve Instagram gibi diğer siteler, kullanıcılara, seçici olarak arkadaşlarına ve yakın tanıdıklarına içerik gönderme olanağı sunar. Ancak Snapchat, yakın arkadaşlara biraz daha fazlasını sunuyor.

Best Friend’in emojileri, bir Snapscore ve yalnızca hedef kitlenizi değil, aynı zamanda hedef kitlenizin yayınladığınız içerikle neler yapabileceğini sınırlama yeteneği ile hizmetin neden bu kadar popüler olduğu şaşırtıcı değil. Sadık Snapchat kullanıcıları her zaman yeni özellikler ve işlevler bulur, ancak uygulamada yeni olanlar arayüzü anlamakta zorlanabilirler.

Bununla birlikte, dünyanın dört bir yanındaki sosyal medya kullanıcıları Snapchat’i oluşturup kullanarak çevrimiçi bir gizlilik cenneti bulabilirler. Örneğin, bir kişiye Snap gönderip onu açar açmaz yok olacak şekilde ayarlayabilir veya onu arkadaş listenizdeki herkesle paylaşabilir ve 24 saat boyunca görüntülemelerine izin verebilirsiniz.

“Gönder” düğmesine basıp hemen pişman olanlar için bu makale tam size göre. Snapchat, mesajları başka bir kullanıcı görmeden geri çekmenize izin verir. Bunu ve daha fazlasını nasıl yapabileceğinizi açıklayacağız!

Snapchat Mesajı Nasıl Silinir

Bir Snapchat mesajını silmek çok basittir. Snapchat uygulamasına giriş yapın ve şunu yapın:

Sol alttaki ‘Sohbet’ simgesine dokunun

Silmek istediğiniz mesajın bulunduğu kişiyi seçin

Mesaja uzun basın ve ‘Sil’i tıklayın

Tekrar ‘Sil’i tıklayarak onaylayın

Bir Konuşma Nasıl Temizlenir

Kişilere ulaşmak için yukarıdaki adımların aynısını ve ardından aşağıdaki adımları izleyerek tüm konuşmayı kolayca silebilirsiniz:

Kişiye uzun basın ve ‘Diğer’i tıklayın

‘Görüşmeyi Temizle’yi tıklayın

Tekrar ‘Temizle’yi tıklayın

Snap’leri Otomatik Olarak Silinecek Şekilde Ayarlama

Bir çırpıda gönderdiyseniz, uzun bas ve sil seçeneğinin kullanılamadığını fark edeceksiniz. Bunun nedeni, mesajların aksine, belirli bir süre sonra otomatik olarak silinecek olmalarıdır. Görüntüledikten sonra mı yoksa yirmi dört saat sonra mı silineceklerini kontrol edebilirsiniz.

Kişiye uzun basarak ve ‘Diğer’i tıklayarak yukarıdaki talimatların aynısını uygulayın ve ardından şunu yapın:

‘Sohbetleri Sil…’i tıklayın

‘İzledikten Sonra’ seçeneğini seçin

Bunu yapmak, o konuşmadaki anlık görüntüleri, alıcı açıp görüntüledikten sonra silinecek şekilde ayarlayacaktır.

Kayıtlı Mesajlar Nasıl Silinir

Snapchat’in ana özelliği, hiçbir şeyin sonsuza kadar sürmemesidir. Ancak uygulamanın popülaritesi, bazen anıları veya sohbetleri tutmak istediğiniz anlamına gelir. Böylece geliştiriciler bize sohbetleri kaydetme seçeneği verdi. Gri bir arka plana sahip olacakları için bu mesajların kaydedildiğini bileceksiniz. Neyse ki arkadaşın senin haberin olmadan bir şeyi kurtaramaz. 24 saat veya 30 gün içinde sona eren normal Snapchat iletişimlerinin aksine, kaydedilen mesajlar sonsuza kadar sürecek.

Ancak, bir sohbeti kaydetmek isterseniz ne yapabilirsiniz? Basit.

Görüşmenizi temizlemek, kayıtlı sohbetleri kaldırmalıdır. Ancak, tüm konuşmayı temizlemek istemiyorsanız şunu yapın:

Snapchat’i açın ve kayıtlı sohbetinizi bulun. Mesaja uzun basın ve ‘Sohbette Kaydetmeyi Kaldır’a dokunun.

Tüm Konuşmaları Temizle

Bazı platformlar, tüm mesajlarınızı bir kerede silmeyi inanılmaz derecede zorlaştırır. Neyse ki Snapchat bu platformlardan biri değil. Tüm Snapchat mesajlarını sadece birkaç tıklamayla kolayca silebilirsiniz. İşte nasıl:

Snapchat’i açın ve sol üst köşedeki profil simgenize dokunun. Ardından sağ üst köşedeki Ayarlar çarkına dokunun. Aşağı kaydırın ve ‘Konuşmayı Temizle’yi tıklayın.

Şimdi, her kişinin yanındaki ‘X’e dokunun, ardından açılır pencerede onaylayın. Aklında tut; bu, Kayıtlı mesajları silmez.

Silinen Mesajları Kurtarma

Snapchat mesajlarınızı yanlışlıkla sildiyseniz, daha sonra kurtarıp kurtaramayacağınızı merak edebilirsiniz. Ne yazık ki, süreç basit değil.

Mesajları kaydettiyseniz, kişinizin profilinin altında kalırlar. Değilse, mesajlaşma listesi boş olacaktır.

Verilerinizi Snapchat web sitesinden indirmeyi deneyebilirsiniz . Giriş yaptıktan sonra, ‘Verilerim’ seçeneğine tıklayın. İlerlemek için alttaki ‘İsteği Gönder’i tıklayın.

Testlerimize dayanarak mesajlar almadık, ancak bazı kullanıcılar aldıklarını belirtiyorlar, bu yüzden buraya dahil ediyoruz. Ayrıca, çoğu durumda tek seçenek budur.

Kayıp mesajlarınızı geri alma sözü veren bazı üçüncü taraf ücretli hizmetler vardır. Bunları test etmedik, ancak önceki deneyimlere dayanarak; Hesaplarınıza erişime izin vermeden veya mesajlarınızı geri almak için herhangi bir ödeme yapmadan önce dikkatli olmalı ve geliştiricileri araştırmalısınız.

Snapchat’i Kalıcı Olarak Sil

Hesabınızı kalıcı olarak silmeyi tercih ediyorsanız, burada size yol gösterecek eksiksiz bir eğiticimiz var . Ancak, tüm mesajlarınızın başka birinin görünümünden kaldırılmasını istediğiniz için hesabınızı silmek istiyorsanız, bu işe yaramaz.

Hesabınızı silseniz bile, bunu yapmadan önce mesajları silmek için yukarıdaki adımları uygulamanız gerekir. Snapchat hesabınızı zaten sildiyseniz, yeniden etkinleştirmek ve mesajları kaldırmak için hala 30 gününüz var.

Mesajları Engelleme ve Anlık Mesajlar

Konunun başında olduğumuz için, başka bir kullanıcıyı engellediğinizde konuşma geçmişinizin temizlenip temizlenmediğini merak ediyor olabilirsiniz. Birini engellemeden önce gönderdiğiniz herhangi bir mesajı kaldırmazsanız, o kişi yine de geçmişte ne gönderdiğinizi görebilir. Ancak, mesajlarını görmez veya onlardan bildirim almazsınız.

Sıkça Sorulan Sorular

Snapchat kafa karıştırıcı bir yer olabilir ve sürekli güncellemeler ve yeni özelliklerle her zaman öğrenecek bir şeyler vardır. İşte Snapchat’in mesajlaşma özelliği hakkındaki sorularınıza bazı cevaplar.

Birinin daha önce okuduğu bir mesajı silersem, bu mesajı o kişinin ucundan da siler mi?

Evet, bir mesajı silerseniz, her iki kullanıcının hesabından da kaldırılır. Neyse ki, bu işlev, diğer kullanıcı sohbeti mesaj dizisine kaydetmiş olsa bile çalışır (ekran görüntüsünü almamışsa).

Hesabımı silersem mesajlarım silinir mi?

Hayır. Maalesef hesabınızı silmek, mesajınızı veya gönderdiğiniz snap’i kaldırmaz. Profilinizi ve kişisel bilgilerinizi kaldıracaktır. Ayrıca, birine bir snap gönderdiğinizde, o kişi açana veya süresi dolana kadar silinmez.

Bir konuşmayı silersem, alıcının mesajlarını da siler mi?

Hayır, yalnızca sizin tarafınızdaki konuşmayı siler. Bir mesajı silmek istiyorsanız, yukarıdaki adımları izleyerek bunu yapmanız gerekir.

Arkadaşım bir mesajı sildiğimi biliyordu. Ne oldu?

Snapchat, alıcının bir mesaj gönderdiğinizi ve geri çektiğinizi bilmesini sağlayan bir özelliğe sahiptir. Sizinle sohbetlerinde gezinirken, küçük gri bir mesaj sohbeti sildiğinizi belirtir.

Görüşmeleri sildim, ancak mesajlarım hala orada. Ne oluyor?

Sık sorulan bir soru, “Mesajlarım neden kaybolmadı?” Yeni başlayanlar için, Snapchat’te mesajlar kaydettiyseniz, konuşmayı silmek her zaman onları kaldırmaz, ancak kişiyi mesaj listenizden kaldırır. Bunları kaldırmak için yapmanız gereken, mesajlarınıza gitmek ve sağ üst köşedeki mesaj simgesine dokunmak. Aradığınız kişinin adını yazın.

Bu kişinin mesajını açın ve mesaj(lar)a uzun basın. Ardından ‘Sohbette kaydetmeyi iptal et’e dokunun. Aklında tut; hangi mesajların gri arka planlarına göre kaydedildiğini bileceksiniz.

Tepkiniz ne?

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments